На новогодишния концерт в София ще има светлинно шоу, но няма да

...
На новогодишния концерт в София ще има светлинно шоу, но няма да
Коментари Харесай

София посреща 2024 г. със светлинно шоу, но без фойерверки

На новогодишния концерт в София  ще има светлинно шоу,  само че няма да има  фойерверки.  Това заяви пред публицисти заместник-кметът на Столичната община в направление “Социални действия и интеграция на хора с увреждания ” Надежда Бачева.

Концертът на площад „ Батенберг “  ще стартира на 31 януари от 21:30 ч.  и ще продължи до 01:00 часа след среднощ. Причините, които Бачева уточни за неналичието на фойерверки, са  да не се смущават животните, децата и хората с увреждания.  Тя прикани и присъстващите на концерта също да се въздържат от потреблението им.

Директорът на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община Красимир Димитров уточни, че  градският превоз ще работи с удължено работно време,  като метрото ще работи през цялата нощ. Димитров изясни, че, поради градежа на сцената, придвижването ще бъде възпрепятствано оптимално късно – от 18:00 ч. на 31 декември, когато ще бъде лимитирано по бул. „ Цар Освободител “, като преди този момент, ще бъде единствено в едното платно. След 05:00 часа на 1 януари ще бъде пуснато и придвижването към сцената, с цел да не се попречва в първите дни от новата година.

Главен контрольор Иван Георгиев, шеф бранш „ Масови мероприятия ” в Столична дирекция на вътрешните работи, уточни, че както всяка година, по този начин и тази,  Столична дирекция на вътрешните работи ще предприеме нужните мерки  за обезпечаване на реда и пътната сигурност преди, по време и след новогодишния концерт. Около 18:00 ч. на 31 декември ще бъде лимитирано придвижването на транспортни средства по бул. „ Цар Освободител “, както и прилежащите улици към булеварда, като в сектора от ул. „ Георги Ст. Раковски “ и пл. “Независимост “ ще бъде спряно придвижването, изясни Георгиев.

По думите му ще има построен периметър към пл. „ Княз Александър I “, където ще има сложена ограда и  полицейска лента,  като по протежението ѝ ще има има ситуирани и полицейски чиновници. Гражданите, искащи да посетят събитието, ще могат да го създадат от 19:00 ч., като ще бъдат пропускани през шест контролни пункта, които са обособени по периферията на площада, изясни Георгиев. Той добави, че малолетни и непълнолетни  няма да бъдат допускани без родител или компаньон. Главен контрольор Георгиев уточни, че към 200 полицейски чиновници ще бъдат ангажирани със събитието, а общинските чиновници ще са 12.

 

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР